Top banner
FUXTEC tuingereedschap - Duitse tuinkracht!

Bosmaaier: krachtige grastrimmer en bosmaaier voor tuin- en landschapsonderhoud

Of het nu gaat om een benzinemotor of een accu-bosmaaier: als multitool zijn motorzeisen de ideale hulp bij het tuinieren . Zo verzorgd als een tuin eruitziet, zit er zoveel werk achter. Vooral het gazon heeft veel aandacht nodig: van water geven en verticuteren tot het maaien van het gazon. Voor tuin- en vastgoedeigenaren is het des te vervelender als ondanks regulier onderhoud alles in de tuin nog groen en overgroeid is. Dan is het tijd om de bosmaaier op te halen. Met gemotoriseerde apparaten kunt u snel en effectief de wilde groei in uw tuin de baas worden en ervoor zorgen dat dit in de toekomst zo blijft. Als fabrikant van hoogwaardig tuingereedschap en uitgebreide accessoires weten we bij FUXTEC wat belangrijk is als het om motorzeisen gaat en geven we je daarom belangrijke informatie over waar je op moet letten bij het kopen. Lees meer >>

Kat-Halbbreit_Gartengeraete_Motorsensen_486x320_2_(1)

FUXTEC motorzeisen voor zuivere snijranden

Of het nu gaat om huismuren, schuttingen of hellingen: met een motorzeisen maakt u tuinieren gemakkelijker op plaatsen die met andere apparaten moeilijk te bereiken zijn . Het gebruik van een motorzeisen is daarom altijd aan te raden wanneer ander tuingereedschap zoals grasmaaiers en mulchmaaiers hun grenzen bereiken. In plaats van moeizaam met de hand het gras te maaien op smalle stroken gazon, scheve percelen en hellingen, is maaien met een motorzeisen handiger . U kunt kiezen tussen motorzeisen met verschillende aandrijftypes:

 • Elektrische motor
 • Werking op batterij
 • Benzinemotor

FUXTEC bosmaaier

 

Benzine, elektrische of accu bosmaaier?

Twijfelt u of u een motorzeis op benzine, oplaadbare batterijen of een elektrische motor moet kopen? We leggen de belangrijkste voor- en nadelen uit van de verschillende soorten aandrijvingen voor motorzeisen.

Benzine bosmaaier

Als het op prestaties aankomt, lopen motorzeisen op benzine duidelijk voorop. De zeisen worden aangedreven door een krachtige twee- of viertaktmotor , die het apparaat van het benodigde vermogen voorziet. Bosmaaiers met benzinemotor zijn daarom in staat om elk obstakel te verwijderen met het juiste snijgereedschap. Deze service loont, vooral met een bosmaaier. De prestaties van de benzinemotorzeisen komen echter ook tot uiting in het geluidsniveau . Een gevoelige buurt kan snel gestoord worden door het volume van de zeis. Een motorzeisen op benzine is gevuld met een benzinemengsel. De motorzeis maakt dus een grote actieradius mogelijk, ongeacht een stroomaansluiting - ideaal vooral in afgelegen gebieden - maar dit leidt ook tot een aanzienlijke uitstoot van schadelijke stoffen.

Elektrische bosmaaier

Elektrische motorzeisen scoren hoog als milieuvriendelijk en stil alternatief voor benzinemotoren. Daarnaast hebben ze een lager gewicht doordat er geen brandstoftank aanwezig is. Omgaan met hen is navenant gemakkelijker. In ruil daarvoor hebben elektrische motorzeisen meestal minder vermogen en zijn ze afhankelijk van een permanente stroomvoorziening. Daarnaast blijkt de kabel van de motorzeis soms een belemmering te zijn tijdens maai- en maaiwerkzaamheden en bestaat het risico dat deze per ongeluk wordt doorgesneden.

Draadloze bosmaaier

De nadelen kunnen worden vermeden door een accu-bosmaaier te kopen. Zonder kabels bieden deze modellen maximale vrijheid . Bovendien zijn op batterijen werkende zeisen, zoals elektrische modellen , vrij van uitlaatgassen en relatief stil in gebruik. Bij accu-motorzeisen moet u echter meestal concessies doen op het gebied van prestaties. Voor hobbytuiniers is het vermogen echter meestal voldoende , vooral omdat voor elke toepassing het juiste model op de markt te vinden is. Er zijn zowel accu-grastrimmers als accu-bosmaaiers verkrijgbaar die qua prestaties nauwelijks onderdoen voor benzine-bosmaaiers. Moderne accu's maken ook een lange gebruiksduur mogelijk voor uitgebreid tuinwerk.

FUXTEC FX-PS152 professionele benzinemotorzeisen

 
 

Voor- en nadelen van de aandrijvingstypes in één oogopslag

Voor degenen die twijfelen, hebben we de voor- en nadelen van de verschillende werkingsmodi van motorzeisen samengevat:

  voordelen nadeel
Elektrische bosmaaier
 • Geen uitstoot en dus milieuvriendelijk
 • Laag geluidsniveau
 • Onbeperkte levensduur
 • Afhankelijk van een stroomaansluiting en een beperkte actieradius
 • Meestal minder vermogen
 • Kabel belemmert het werk en kan beschadigd raken
Draadloze bosmaaier
 • Geen uitstoot en dus milieuvriendelijk
 • Laag geluidsniveau
 • Onbeperkte actieradius
 • Meestal minder vermogen
 • Beperkte uptime
Benzine bosmaaier
 • Onbeperkte actieradius en flexibel gebruik
 • Onafhankelijk van elektriciteit
 • Bijzonder krachtig
 • Volgens
 • Uitstoot

 

Voor elke taak de juiste motorzeisen

Als moderne vorm van de klassieke zeis kan de bosmaaier snel verschillende tuin- en landschapsonderhoudstaken uitvoeren - dankzij de motor is hij ook snel en energiebesparend in vergelijking met een handapparaat. De bosmaaier is de universele hulp in de tuin en bij het onderhoud van onroerend goed. Zo zijn de FUXTEC motorzeisen uitgerust met een breed scala aan uitrustingen en functies : of het nu gaat om een grastrimmer om de grasmaaier te ondersteunen bij het tuinieren, als een multitool met verschillende snijgereedschappen of in een bijzonder krachtige vorm als een bosmaaier.

 

Wat is het verschil tussen grastrimmers, motorzeisen en bosmaaiers?

Motorzeisen, grastrimmers en motorzeisen zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde werkingsprincipe en verschillen uiteindelijk alleen in detail van elkaar. Alle drie de apparaattypes zijn uitgerust met een motor die via een as een snel roterend snijgereedschap voedt. Het gewas wordt gesneden met behulp van het vrije snijproces zonder tegenmes.

Grastrimmer: bosmaaier voor hobbytuinieren

In vergelijking met de drie apparaten hebben grastrimmers het laagste vermogen. Trimmers zijn veelal in de elektrische uitvoering of als accu grastrimmer, maar ook uitgevoerd met een benzinemotor. Trimmers maken nauwkeurig werken mogelijk en worden daarom gebruikt om gras te maaien ter vervanging van een grasmaaier of op plaatsen die met de maaier onbereikbaar zijn.

Motorzeisen: krachtpatsers tegen ondergroei

Als het om meer gaat dan alleen gras maaien, kunt u beter een echte motorzeis gebruiken. Motorzeisen op benzine bieden een breed scala aan mogelijkheden, ook op het gebied van snijgereedschappen. Dankzij een krachtige 2 of 4-takt motor kunnen de motorzeisen hardnekkige takken en struikgewas aan en zijn ze ook ideaal voor het maaien van grote gazons.

Bosmaaier: de krachtigste motorzeisen

Het grootste vermogen van motorzeisen kan van de bosmaaierworden verwacht. Bosmaaiers zijn in staat om zelfs grotere zaagklussen effectief en betrouwbaar uit te voeren. Daarom zijn bosmaaiers het juiste hulpmiddel om wilde aangroei te verwijderen, vooral in de commerciële en professionele sector. De meeste motorzeisen hebben een krachtige benzinemotor die voor het benodigde vermogen zorgt. Er zijn echter ook accu-bosmaaiers op de markt, die bijzonder geschikt zijn voor gebieden waar de buurt gestoord kan worden door het volume of de geur van benzine.

FUXTEC E1RT20 20V accu bosmaaier, motorzeisen & grastrimmer

 

Toepassingsgebieden voor motorzeisen, grastrimmers en bosmaaiers

De aanschaf van een bosmaaier is vooral zinvol als er regelmatig takken worden gesnoeid of graskanten moeten worden bijgesneden . Het gebruik van een bosmaaier, grastrimmer of bosmaaier is ook zinvol op percelen die schuin, erg smal, oneffen of hellend zijn.

Ook op overwoekerde percelen kunt u ongecontroleerde groei de baas met bosmaaiers. Afhankelijk van de werkzaamheden en de oppervlakte van het pand: grastrimmers en motorzeisen vind je vooral in de hobbytuinier en doe-het-zelver. Door hun enorme kracht zijn motorzeisen meer geschikt voor professioneel gebruik (bijv. landschapsarchitectuur, onderhoud van straatbomen, etc.).

 

De alleskunner: bosmaaier als multitool

Vergemakkelijk uw tuinwerk met een bosmaaier en profiteer bovendien van de multifunctionaliteit van de apparaten: dit wordt mogelijk gemaakt door een bosmaaier, die als praktische en even handige multitool meegaat. Of je nu takken wilt verwijderen, heggen wilt knippen, gras wilt trimmen of gras wilt maaien op moeilijk bereikbare plaatsen: een Multiool combineert de verschillende functies van een motorzeisen in één apparaat . Omdat de leveringsomvang van de bijbehorende motorzeisen verschillende snijgereedschappen omvat die u gemakkelijk kunt wisselen, afhankelijk van het project. Afhankelijk van de uitvoering is het zelfs mogelijk om een motorschoffel of een bosmaaier aan de bosmaaier te bevestigen.

Het juiste opzetstuk maakt van de motorzeis een universeel hulpmiddel!

Multifunctionele motorzeisen van de nieuwe generatie kunnen geheel zonder gereedschap worden uitgerust met de gewenste opzetkop. Afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden heeft u voor uw multifunctionele motorzeisen altijd het juiste gereedschap tot uw beschikking . U bespaart dus niet alleen geld op de aanschaf, maar ook op ruimte in de gereedschapsschuur. Multitools van FUXTEC zijn uitgerust met de volgende opzetstukken:

 • Draadkop
 • Lange pijpsnijder
 • Heggenschaar
 • Bosmaaier
 • Snoeischaar

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een bosmaaier?

Of het nu een professioneel apparaat is of voor de hobbytuinier: naast het toepassingsgebied en het type aandrijving zijn er nog andere criteria die van belang zijn bij de beslissing om een motorzeisen te kopen. In het volgende willen wij bij FUXTEC u helpen met een paar punten in uw overwegingen.

Vraagteken

Welk vermogen moet de bosmaaier hebben?

Een professionele bosmaaier op benzine, die ook snoeiwerk kan doen of wortels en struiken kan snoeien, heeft meestal een vermogen van 3 PK of meer, zoals de FX-MT252E multitool . Voor grastrimmers en zeisen, die vooral bedoeld zijn voor het verwijderen van hoog gras en onkruid in de eigen tuin, is 1 tot 2 pk, zoals de FX-4MS142 4-takt motorzeis , ruim voldoende. Wel moet worden opgemerkt dat een hoger aantal pk's ook een aanzienlijk hoger energieverbruik betekent. Kies daarom voor motorzeisen of grastrimmers die voldoende pk's hebben voor uw behoeften. Minder pk's dan nodig is niet per se zinvol, zeker niet in de hobbytuinbouw.

Vraagteken

Snijmes of lijnkop? Welk snijgereedschap voor de bosmaaier?

Voor elke toepassing is er een geschikt snijgereedschap voor de motorzeisen. In tegenstelling tot een snijmes zijn de snijdraden in de draadkop bijzonder flexibel en daardoor meer geschikt voor filigrane snijwerkzaamheden. Hij kan zelfs het gras op huismuren en hekken maaien zonder ze te beschadigen. Aan de andere kant zijn snijmessen het juiste snijgereedschap op de bosmaaier voor grote oppervlakken en verhoute struiken. Bij veel motorzeisen zijn ook verschillende snijgereedschappen bij de levering inbegrepen.

Vraagteken

Heb ik een schouderband nodig?

Als je uitgebreid maai- en maaiwerk wilt doen met de motorzeisen , merk je al snel het gewicht van het apparaat en belast je met name je gewrichten en rug. Een draagsysteem kan hierbij helpen. Producten die worden geleverd met een draagriem zijn dan ook veelbelovend. FUXTEC levert alle motorzeisen standaard met draagriem en heeft ook een motorzeisen op wielen in het assortiment, die de rug ontlast en bovendien vrijwel elk terrein moeiteloos aankan.

Vraagteken

Tweehandsgreep of allroundgreep?

Een handige handgreep met twee handen op de bosmaaier is ideaal voor een natuurlijke zeisbeweging voor ergonomisch maaien van grote oppervlakken. Een motorzeisen met een omhullende handgreep is voordelig als u in krappe ruimtes of in moeilijk toegankelijke ruimtes wilt werken. Ook als u de bosmaaier wilt gebruiken om heggen te snoeien , is een omwikkelbare handgreep een goede keuze.

Vraagteken

Hoe zwaar is de bosmaaier?

Het is duidelijk dat hoe krachtiger de motor en hoe hoger de kwaliteit van de componenten, hoe hoger het gewicht van de bosmaaier. Natuurlijk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de trimmer of motorzeisen comfortabel kunt dragen - ook bij tijdrovende werkzaamheden. De toestellen van Fuxtec hebben een uitgebalanceerde focus . Indien nodig kunt u draagsystemen bestellen om het gewicht comfortabeler te verdelen. Zelfs professionele modellen zoals de bosmaaier FX-PS152 , die 7,5 kg weegt, stellen je in staat om op deze manier veel knipwerkzaamheden uit te voeren zonder al te veel kracht op je armen uit te oefenen.

 

Accessoires voor motorzeisen

Naast de extra opzetstukken om van de zeis een multitool te maken , vind je in de Fuxtec shop nog een aantal andere accessoires en onderdelen voor accu- en benzinemotorzeis. De dubbele lijnkop Alu Nylon Cut past bijvoorbeeld op alle Fuxtec zeisen. U kunt ook snijmessen kopen voor uw motorzeisen.

Naast deze accessoires kunt u bij ons ook benzinekannen krijgen om de motortank van een benzinemodel bij te vullen , evenals motorolie zodat de zeis stil en soepel loopt.

Met de muurbeugel kunt u de bosmaaier opbergen om ruimte te besparen in uw kelder of garage. Gebruik voor het veilig geleiden van de machine een schouderband , deze hebben we in twee verschillende uitvoeringen.

Spring op