Top banner
FUXTEC tuingereedschap - Duitse tuinkracht!

Onderhoud de tuin en het pand met een bladzuiger en een bladblazer

Met zijn felle kleuren en dansende bladeren is de herfst voor velen de mooiste tijd van het jaar. Maar voor tuin- en vastgoedeigenaren zijn de herfstmaanden met al het gebladerte allesbehalve aangenaam. De talrijke bergen met bladeren op uw eigen terrein moeten meestal moeizaam worden opgeveegd en verwijderd. Dat kost tijd en energie.

Vermijd dit krachttoer en schaf een bladblazer of bladzuiger aan. Wij van FUXTEC produceren betrouwbaar en kwalitatief tuingereedschap tegen een eerlijke prijs en laten u zien wat belangrijk is bij het kopen van een bladzuiger en bladblazer . Daarnaast vindt u bij ons krachtige grasmaaiers en heggenscharen . Lees meer >>

bladzuiger en een bladblazer_486x320_(1)_800x800

De voordelen van een bladblazer of een bladzuiger?

Het verwijderen van bladeren is een van de meest onaangename tuinwerkzaamheden. Veel tuinbezitters worstelen in de herfstmaanden met de hark, om een paar dagen later weer te gaan vegen. Maak deze lelijke taak gemakkelijker voor jezelf door een bladblazer of bladzuiger aan te schaffen. Veel apparaten hebben ook een geïntegreerde hakselaar zodat de bladeren meteen versnipperd worden.

De voordelen op een rij:

 • aanzienlijke werkverlichting
 • Tijd- en energiebesparing
 • snel verwijderen van bladeren
 • ergonomisch ontwerp
 • krachtige lithium-ion batterij of
 • krachtige benzinemotor
 • optioneel blaas-, zuig- en snijfuncties

 

Wat is het verschil tussen een bladblazer en een bladzuiger?

Zowel bladzuigers als bladblazers verwijderen bladeren in korte tijd , zodat tuinonderhoud, vooral op grote oppervlakten, in de toekomst kinderspel wordt. Beide apparaten verschillen in de manier waarop het gebladerte wordt verwijderd:

Met een bladzuiger worden de bladeren in het apparaat gezogen en vervolgens in een opvangmand gevoerd.

Met een bladblazer blaas je de bladeren naar de gewenste plek en verzamel je ze vervolgens zelf met de hand. Moderne apparaten die beide functies combineren, zijn voordelig: de bladeren worden op een hoop tegen elkaar gedrukt, vervolgens opgezogen en in stukjes gesneden.

Bladblazer of bladzuiger - of beide?

Wilt u hulp bij het verwijderen van bladeren, maar weet u niet of een bladblazer of bladzuiger geschikter is voor uw wensen? Geen probleem: met onze hoogwaardige zuig- en blaasapparaten kunt u beide combineren . De FUXTEC FX-LBS126 4-in-1 bladblazer heeft bijvoorbeeld blaas-, zuig- en snijfuncties.

FUXTEC Bladblazer FX-LBS126

 

Waar worden bladblazers of bladzuigers gebruikt?

Zowel bladblazers als bladzuigers worden niet alleen gebruikt om bladeren van gazons en perken te verwijderen. Je kunt de apparaten ook gebruiken om terrassen en trottoirs te reinigen op een manier die je rug en je kracht ontziet.

Als uw eigendom, tuin of voortuin grenst aan openbare wegen of vrij toegankelijke terreinen, is er een wettelijke verplichting voor huiseigenaren om de bladeren te verwijderen.

Je eigen tuin zal je ook dankbaar zijn als je de kleurrijke bladeren van het gazon haalt met een bladzuiger of een bladblazer. Onder het rottende gebladerte krijgt het niet genoeg zuurstof en begint het te rotten. Naast de bladeren zijn bladblazers en bladzuigers in staat om kleine takken en naalden te verwijderen. De rest van het jaar kun je stofzuigers en bladblazers gebruiken om maaisel en onkruid op te vangen.


Fuxtec Laubsauger

Vier keuzehulpen voor de aanschaf van een bladblazer / bladzuiger

Voordat u een nieuw tuingereedschap voor herfsttuinieren aanschaft, moet u eerst wat onderzoek doen. Bepaalde voorafgaande overwegingen zullen u helpen slechte aankopen te voorkomen en teleurstellingen en valse verwachtingen te voorkomen. Is een draadloos apparaat een optie voor jou of heb je een geïntegreerde chopper nodig ? Hieronder hebben we vier keuzehulpen samengesteld die het voor u gemakkelijker maken om uw bladblazer of bladzuiger aan te schaffen.

Vraagteken

Wanneer is een rugzakbladblazer de moeite waard?

Een rugzakbladblazer of bladzuiger is de moeite waard als grotere oppervlakken met het apparaat onderhouden moeten worden. Omdat u het apparaat langer in uw hand houdt op grote binnenplaatsen, parkeerplaatsen en uitgestrekte groene gebieden, kunnen het gewicht en de trillingen tijdens het gebruik na verloop van tijd oncomfortabel worden. In dit geval zijn bladblazers en bladzuigers met een rugriem zinvol.

Vraagteken

Waarom is de snijfunctie nuttig?

Een geïntegreerde hakselaar is handig omdat de geblazen bladeren gemakkelijker te composteren zijn in hun reeds versnipperde vorm.

Vraagteken

Snoerloos, elektrisch of benzinebladzuiger?

Bladblazers op batterijen zijn stil en ontzien het milieu, maar de looptijd is korter. Daarom zijn accumachines geschikt voor kleinere oppervlakken. Elektrische stofzuigers zijn krachtiger dan draadloze stofzuigers en kunnen voor onbepaalde tijd worden gebruikt. De elektrische kabel beperkt echter de flexibiliteit voor grotere oppervlakken. Benzinestofzuigers zorgen voor meer bewegingsvrijheid en een sterke zuigkracht, maar gaan onvermijdelijk gepaard met de onaangename geur van brandstof en een hoger volume.

Vraagteken

Hoe groot moet de opvangzak zijn?

Naast de blaassnelheid, zuigkracht en motorvermogen is ook de maat van de opvangzak bepalend. Over het algemeen geldt: hoe groter de opvangzak, hoe meer bladeren de stofzuiger tegelijk kan verwerken. Een container van bijna 40 liter is standaard voor hoogwaardige apparaten.

 

Verzorging en onderhoud van de bladblazer

Om zo lang mogelijk van uw bladblazer te kunnen genieten, is regelmatige verzorging en onderhoud verplicht. Bladeren dienen direct na gebruik van zowel het apparaat als de opvangzak te worden verwijderd.

Vooral benzinestofzuigers hebben na verloop van tijd grondig onderhoud nodig . Hierbij is het belangrijk om de bougies en de brandstoftank schoon te maken en indien nodig te vervangen. Een olieverversing en controle van alle functies maken deel uit van de onderhoudswerkzaamheden aan de benzinestofzuiger. In de regel levert de fabrikant een folder met de gebruiksaanwijzing voor optimale verzorging en onderhoud.

 

Goed om te weten - hoe u een bladblazer en bladzuiger gebruikt!

Bij de aanschaf van een bladzuiger of bladblazer is het belangrijk om op het volume te letten. Draadloze stofzuigers zijn doorgaans stiller dan de benzineversie. Om ervoor te zorgen dat uw buren zich niet gestoord voelen, is het belangrijk om bij het bedienen rekening te houden met de tijden van de dag. Door een volume van bijna 100 decibel vallen bladblazers onder de geluidsbeschermingsverordening. Ze kunnen alleen 's ochtends van 9.00 tot 13.00 uur en 's middags van 15.00 tot 17.00 uur worden gebruikt. Op zon- en feestdagen is het gebruik van een bladzuiger of bladblazer taboe.

 

Vind de juiste accessoires en reserveonderdelen

Als fabrikant en dealer vinden wij het belangrijk om u meer te bieden dan alleen de toestellen. Immers, bij langdurig gebruik kunnen zelfs kwaliteitsproducten afzonderlijke componenten verslijten die dan moeten worden vervangen. Daarom bieden we accessoires en reserveonderdelen voor de lange termijn aan . Een nieuw apparaat moeten kopen alleen omdat er een reserveonderdeel ontbreekt, is vervelend en in de meeste gevallen oneconomisch.

Voor bladblazers en bladzuigers hebben wij deze accessoires klaar staan:

 • Carburator
 • Startkabel
 • Bladvanger
 • Tank
 • Verschillende behuizingen
 • Bobine
 • Luchtroosters
 • Zuigleiding
 • Benzine blikjes
 • Zuigpomp
 • Veiligheidsvulsysteem
 • Schouder riem
 • Slag-/tweetaktolie
 • en meer

 

Bij een luide bladblazer/stofzuiger zoals een benzinemachine is het essentieel om je oren te beschermen. Daarom vind je in de online shop ook gehoorbescherming voor volwassenen en kinderen. Als je op je werk naar de radio wilt luisteren, is een model met een FM-radio geschikt.

Ons servicepakket Interessante promoties
Wij maken niet alleen kwaliteitsproducten, maar bieden u ook een uitgebreid servicepakket . Van advies tot reparatie: wij staan voor u klaar. Onze betrouwbare medewerkers adviseren u graag, zodat u de beste beslissing kunt nemen. Als uw FUXTEC-apparaat professionele reparatie nodig heeft, staat onze eigen werkplaats tot uw beschikking. Neem contact op. Kijk dan eens in onze categorie promoties . Het kan de moeite waard zijn als het apparaat dat u zoekt momenteel in de aanbieding is. Maar ook met een kleiner budget kun je hoogwaardige toestellen waarderen waar je lang plezier van zult hebben. B-goods hebben als voordeel dat je voor een aanzienlijk lagere prijs een perfect werkend model kunt krijgen.

 

 

Veelgestelde vragen: Bladzuigers en bladblazers

De meest gestelde vragen over bladzuigers en bladblazers hebben we duidelijk beantwoord in onze FAQ.

Hoe duur is een bladblazer?

De aanschafkosten van een bladblazer zijn direct gerelateerd aan de energievoorziening en prestaties. Bladblazers op benzine zijn bijzonder krachtig dankzij hun tweetakt- of viertaktmotor en kosten tussen de 80 en 300 euro, afhankelijk van het model. Elektrische en draadloze bladzuigers bevinden zich in een vergelijkbare prijsklasse, al kunnen draadloze apparaten ook meer dan 300 euro kosten. Naast de aankoopprijs zijn er ook andere kosten voor de batterij, elektriciteit en brandstof.

Wat is beter: bladblazer of bladzuiger?

De efficiëntie van bladblazers en bladzuigers is het resultaat van hoe ze werken. In het geval van een bladzuiger genereert de ingebouwde motor een luchtstroom waarmee bladeren, twijgen of bloemen in het apparaat worden gezogen en in een opvangzak worden gevoerd. Een bladblazer werkt op een vergelijkbare manier, behalve dat de luchtstroom wordt omgekeerd en de bladeren in de gewenste richting worden geblazen en op een hoop worden verzameld. Nadeel: Bij het werken met een bladblazer moet u zelf de bladeren verwijderen, terwijl u bij een bladzuiger alleen de opvangzak hoeft te legen.

Wat is een vacuümvernietiger?

Moderne combinatieapparaten combineren meerdere functies. Naast de zuigfunctie van een bladzuiger is een zuighakselaar ook uitgerust met een snijfunctie. Loof, bladeren of kleinere twijgen worden in het apparaat in kleine stukjes gesneden voordat ze in de opvangzak komen. Afhankelijk van het model kunnen zuighakselaars ook als bladblazer worden gebruikt en zijn ze meestal uitgerust met een tweetaktbenzinemotor.

Wat zijn de prestaties van een bladblazer en bladzuiger?

Snoerloze, elektrische en benzine bladzuigers en bladblazers verschillen soms sterk in hun prestaties. De krachtigste zijn benzineapparaten, waarvan het motorvermogen minimaal 750 watt moet zijn, zodat ze gemakkelijk vochtige bladeren kunnen wegblazen of opzeggen. Bij elektrische bladblazers daarentegen mag het vermogen niet minder zijn dan 1500 watt. Het vermogen van draadloze bladzuigers en bladblazers wordt niet aangegeven in watt. Een indicatie van krachtige apparaten is de elektrische spanning van de batterij, die in het beste geval 36 of 40 V is, evenals de opslagcapaciteit, die tussen 2 Ah en 5 Ah ligt. Hoe hoger de capaciteit, hoe langer de batterijduur.

Hoe sterk moet een bladblazer zijn?

De kracht en het werkelijke vermogen van een bladblazer is afhankelijk van de blaassnelheid. Het geeft de snelheid aan waarmee de luchtstroom het apparaat verlaat. Hoe hoger deze is, hoe eerder u met een bladblazer grotere oppervlakken, vochtige bladeren of zelfs sneeuwresten kunt verwijderen. Voor het verwijderen van droog en licht blad zijn blaassnelheden van rond de 200 km/u volledig voldoende. Goede accugereedschappen genereren een luchtstroom die ook wat hoger mag. Om vochtige bladeren effectief weg te blazen zijn echter blaassnelheden van meer dan 250 km/u nodig. Krachtige elektrische en benzine bladblazers bereiken snelheden tot 300 of 400 km/u.

Hoe luid kan een bladzuiger of bladblazer zijn?

Volgens de federale verordening inzake emissiebescherming behoren zowel bladblazers als bladzuigers tot geluidsniveau II en bereiken ze een volume van 90 tot 110 decibel. Terwijl draadloze bladzuigers en bladblazers met volumes tussen 80 en 90 decibel de veel stillere modellen zijn, halen benzinetoestellen vaak een volume van 115 decibel. Aangezien gehoorschade op middellange of lange termijn kan optreden bij een volume van 65 tot 90 decibel, verdient tuingereedschap met een laag geluidsniveau de voorkeur.

Zijn bladblazers verboden?

Vanwege de geluidsoverlast door benzine, draadloze en elektrische bladzuigers zijn deze buiten bepaalde bedrijfsuren verboden, die zijn vastgelegd in de Duitse federale verordening inzake emissiebescherming en die in heel Duitsland gelden. Als u zich niet aan deze tijden houdt, krijgt u een boete.

Hoe lang kun je bladeren stofzuigen?

Volgens de Federale Emissiebeschermingsverordening is het gebruik van bladzuigers en bladblazers alleen toegestaan van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur en tussen 15.00 en 17.00 uur. Buiten deze tijden, evenals op zon- en feestdagen de hele dag, mag u geen gebruik maken van het tuingereedschap. Het is echter mogelijk dat sommige steden en gemeenten hun eigen regelgeving hebben op het gebied van geluidsbescherming.

Wat voor benzine is geschikt voor een bladblazer?

Afhankelijk van de fabrikant en het model zijn bladblazers op benzine uitgerust met een twee- of viertaktmotor die wordt aangedreven met een speciaal olie-benzinemengsel. De mengverhouding is meestal 1:40 of 1:50 voor tweetaktmotoren en 1:25 voor viertaktmotoren. Voor een deel olie is er 40, 50 of 25 delen van een hoogwaardige merkbenzine met een octaangetal van minimaal 90 RON.

Zijn bladblazers schadelijk?

Bladzuigers en bladblazers kunnen niet alleen vanwege hun hoge geluidsniveau schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral benzinetoestellen stoten uitlaatgassen zoals koolmonoxide, stikstofoxiden en koolwaterstoffen uit, die schadelijk zijn voor de gezondheid. Bovendien blazen bladblazers afval, uitwerpselen van dieren, schimmelsporen, microben, bandenslijtage en fijnstof op, dat in de lucht wordt verspreid en ingeademd. Tuingereedschap kan ook schadelijk zijn voor de flora en fauna. Onder andere de oppervlaktelaag die hen beschermt tegen uitdroging wordt uit de bodem verwijderd en kleine dieren verliezen voedsel en leefgebied. Egels vinden bijvoorbeeld in de winter beschutting in stapels bladeren.

"

"