Top banner
 

Bolderkar: opvouwbare wagens voor veel flexibiliteit

 

Zware ladingen kunnen met een bolderkar snel en gemakkelijk worden vervoerd. Naast de Vaderdagtocht doen ze het ook goed bij een picknick, familie-uitje en sportevenementen. Zo heb je alles bij je en kun je het leven gemakkelijker maken bij het vervoer van omvangrijke of zware voorwerpen. De praktische wagens uit het FUXTEC-assortiment zijn opvouwbaar en kunnen in één eenvoudige stap tot miniformaten worden ingeklapt. Zo passen de opvouwbare steekwagens in elke kelder of kofferbak. Lees meer >>

De allrounder van FUXTEC: de opvouwbare bolderkar

Handkar, transportkar, gereedschapswagen, strandkar, kinderwagen - de opvouwbare FUXTEC bolderkarren zijn veelzijdig! Ontdek de vele extra's en functies waarmee de FUXTEC bolderkarren worden geleverd of achteraf kunnen worden uitgerust:

Bollerwagen Ansicht Bollerwagen Ansicht ausgeklappt Bollerwagen Hecktasche Bollerwagen Sonnendach Bollerwagen zusammengeklappt

Vorteil

Praktisch ontwerp voor maximale functionaliteit

In tegenstelling tot houten bolderwagens zijn de opvouwbare bolderkarren van FUXTEC ontworpen voor dagelijks gebruik en overtuigen ze met vele praktische functies. Het maakt niet uit of u de bolderkar als steekwagen of als alternatief voor een kinderwagen gebruikt.

Vorteil

Weerbestendig dankzij regenhoes

Natuurlijk is een uitstapje het leukst als de zon schijnt. Maar ook bij slecht weer hoeft niemand een leuk uitstapje met de opvouwbare buggy te missen. Indien nodig kan er eenvoudig een transparante regenhoes over de wagen worden gelegd, zodat de kleine passagiers altijd beschermd zijn tegen de regen.

Vorteil

Voor extra opbergruimte: de achtertas

Het interieur van de opvouwbare bolderkar biedt al veel ruimte. Met een achtertas kan de opbergruimte nog verder worden vergroot. De achtertas kan tot 5 kg dragen en is geschikt voor het vervoer van dranken met de bijpassende koeltas.

Vorteil

Bescherming tegen intens zonlicht - de zonnedak

Tijdens een wandeling in de zomer kan de zon soms onaangenaam van boven schijnen. Om de kleintjes te beschermen tegen gevaarlijke UV-stralen kan elke bolderkar worden uitgerust met een zonnedak. Het materiaal biedt UV-bescherming met een beschermingsfactor van 17 en zorgt voor een aangename schaduw. Hij beschermt ook tegen insecten en kan dankzij de uitschuifbare carbonstang in enkele seconden worden opgezet of afgebroken.

Vorteil

De 4-zitter: ideaal voor een trip met kinderen

Zijn er meerdere kleine kinderen in uw eigen gezin, een uitje met de kleuterschool of een verjaardagsfeestje, dan biedt de grotere, opvouwbare bolderkar comfortabel plaats aan maximaal vier kinderen. De gepolsterde vloer en rugleuningen zorgen voor nog meer comfort. Elke dubbele zitting kan tot 30 kg dragen.

Vorteil

Praktische accessoires

FUXTEC biedt een breed scala aan accessoires. Zo kunt u elke opvouwbare bolderkar ook na aankoop upgraden. Het assortiment reikt van de praktische beschermhoes, bijpassende koeltassen en antidiefstalvoorzieningen tot drank- en gsm-houders.

Vorteil

Veiligheidsgordels - veiligheid voor de kleintjes

De opvouwbare bolderkarren van FUXTEC zijn niet te vergelijken met conventionele handkarren. In vergelijking met eenvoudige modellen zijn de FUXTEC-bolderkarren door TÜV Süd gecertificeerd voor het vervoer van kinderen. Afneembare 5-punts veiligheidsgordels zorgen voor nog meer veiligheid en ondersteuning.

 

 

Verschillende bolderkarren in vergelijking

Naast de in de vergelijking genoemde kenmerken kunnen de Fuxtec-bolderkarren worden uitgebreid met verdere accessoires. Daartoe behoren bijvoorbeeld de uitrusting met een regen- of insectenbescherming, een koeltas of een extra inlegmat. Bovendien zijn voor de afzonderlijke modellen nog meer stofvarianten beschikbaar.Model CT350 CT500 CT700 CT800 CTB800 CT850 CTL900 CTL950 CTXL900
Afmetingen
opgevouwen
(LxBxH)
20 x 60 x 78 cm 20 x 60 x 78 cm 30 x 57 x 76 cm 30 x 57 x 79 cm 30 x 57 x 79 cm  29 x 57x 81 cm 43 x 67 x 92,5 cm 92,5 x 67 x 43 cm 43 x 73 x 101 cm
Binnenmaten
opgezet met dak
(LxBxH)

80 x 46 x 74 cm

80 x 46 x 74 cm

75 x 46 x 68 cm

75 x 46 x 68 cm

75 x 46 x 68 cm

75 x 46 x 68 cm

80 x 47 x 38 cm

80 x 47 x 38 cm

84 x 53 x 44,5 cm

Gewicht 12,4 kg 13,5 kg 13,7 kg 14,8 kg 14,8 kg  15 kg 15 kg 15 kg 18 kg
Wieldiameter / Wielbreedte 19 cm / 7,5 cm 19 cm / 5 cm 19 cm / 5 cm 19 cm / 5 cm 19 cm / 10 cm  19 cm / 4 cm

 voor: 20 cm / 4 cm

achter: 28 cm / 5 cm

 

voor: 20 cm / 4 cm

achter: 28cm / 5 cm

Max. Laadgewicht 75 kg 75 kg 75 kg 75 kg 75 kg  75 kg 75kg 75 kg 75 kg
Banden Massieve banden
van polyurethaan
Massieve banden
van rubber -
bijzonder zacht
en comfortabel
Massieve banden
van rubber -
bijzonder zacht
en comfortabel
Massieve banden
van rubber -
bijzonder zacht
en comfortabel
Extra brede banden - 
ideaal voor het strand
Comfort rubberen banden, individueel geveerd met PU-schuim Massieve banden
van rubber -
bijzonder zacht
en comfortabel
Comfort rubberen banden Comfort rubberen banden met vering
Brede banden              
Standfunctie
opgevouwen
Zonnedak met UV-bescherming

Parkeerrem
Telescopische geleidingsstang  
Stuurstang                  
Stof verwijderbaar / afwasbaar (Handwas)

Achtertas

- Binnenmaat (LxBxH)

- Draagvermogen

21 x 50 x 16 cm

5 kg

21 x 50 x 16 cm

5 kg

Beschikbaar als accessoires

21 x 41 x 16 cm

5 kg

Beschikbaar als accessoires

21 x 41 x 16 cm

5 kg

Beschikbaar als accessoires

21 x 41 x 16 cm

5 kg

18 x 40 x 18 cm

5 kg

23 x 42 x 17,5 cm

5 kg

-

5 kg

Beschikbaar als accessoires

-

5 kg

Veiligheidsgordel

Beschikbaar als accessoires Beschikbaar als accessoires Beschikbaar als accessoires Beschikbaar als accessoires Beschikbaar als accessoires  Beschikbaar als accessoires

5-punts gordel

5-punts gordel

5-punts gordel

Binnenuitbreiding

- Afmetingen (LxB)

     

 ✓

26 x 43,5 cm

 ✓

26 x 43,5 cm

 ✓

26 x 43,5 cm

   
Beschikbare
kleurvarianten
grijs, bruin, paars, rood, turkoois grijs, bruin, paars, rood, turkoois grijs, bruin, paars, rood, turkoois grijs, bruin, paars, rood, turkoois grijs, bruin, paars, turkoois grijs, bruin, paars, rood, turkoois premium grau, grau, braun, purpur premium grijs, grijs, bruin, paars premium grijs, grijs, bruin, paars
Duwbeugel 
(Hoogte verstelbaar)
   

  ✓ 

10 niveaus 

(van 47 cm Hoogte naar 100 cm Hoogte)

  ✓

10 niveaus

(van 47 cm Hoogte naar 100 cm Hoogte)

 ✓

10 niveaus

(van 47 cm Hoogte naar 100 cm Hoogte)

 ✓  

10 niveaus

(van 55 cm Hoogte naar 105 cm Hoogte)

 ✓  

10 niveaus

(van 74 cm Hoogte naar 112 cm Hoogte)

Gewenst
toepassingsgebied

Voor ondergronden als Gazons of Strand. Brede banden voorkomen wegzakken in de grond (bijv. zand).

Ideaal voor uitstapjes op geplaveid oppervlak zoals wandelpaden of wandelen door de stad.

Ontworpen voor een bij voorkeur stevige ondergrond zoals asfaltpaden.

De premium wagen is de ideale metgezel voor langere ritten op verharde oppervlakken en in de stad.

De premium wagen is de ideale metgezel voor langere excursies op zanderig terrein.

Het luxemodel is de ideale metgezel voor langere ritten op verharde oppervlakken en in de stad.

Het luxemodel is de ideale metgezel voor langere ritten op verharde oppervlakken en in de stad.

Het luxemodel is de ideale metgezel voor langere ritten op verharde oppervlakken en in de stad.

Het luxemodel is de ideale metgezel voor langere ritten op verharde oppervlakken en in de stad.

 

 

FUXTEC bolderkar als ideale begeleider voor uitstapjes en het dagelijks leven

Er zijn geen grenzen aan de gebruiksmogelijkheden van de opvouwbare FUXTEC bolderkar. Door het lichte totaalgewicht en het hoge draagvermogen kunnen ze op allerlei manieren worden gebruikt. In ons assortiment vindt u praktische lastdragers voor de meest uiteenlopende ondergronden: strand, oneffen terrein of geasfalteerde wegen - ook onze steekwagens voldoen aan uw wensen.

Bollerwagen braun

De transportwagen voor de strandvakantie

Voor een ontspannen dagje strand zijn veel accessoires nodig. Veel koude dranken, handdoeken, speelgoed, snacks of zelfs de ligstoel mogen niet ontbreken aan de waterkant. De opvouwbare bolderkarren van FUXTEC zijn ideaal als strandtrolley waarin u alles gemakkelijk kunt opbergen en vervoeren. De brede wielen en het lichte gewicht zorgen ervoor dat de handkar ook in het zand wendbaar blijft. Zo wordt een uitstapje naar het strand een ontspannende ervaring voor het hele gezin.

Met de opvouwbare bolderkar hebben zelfs kinderen plezier met wandelen

Vooral kleinere kinderen kunnen nog geen lange wandelingen maken. Wie toch een lange wandeling niet wil missen, grijpt naar de opvouwbare bolderkar van FUXTEC. De praktische allrounders kunnen ruimtebesparend worden opgevouwen en naar het startpunt worden vervoerd. Ter plaatse worden ze dan geladen met kleine versnaperingen en drankjes. Onderweg kunnen de kleine wandelaars op elk moment van een pauze in de bolderkar genieten, terwijl mama of papa ontspannen de bolderkar achter zich aan trekt. Dankzij de zonnekap en regenbescherming is de bolderkar geschikt voor alle weersomstandigheden.

 

De parkwandeling met de bolderkar

Ideaal als trolley - of het nu gaat om een picknick met vrienden, een barbecue in het park of een familie-uitje, in de opvouwbare bolderkar van FUXTEC is genoeg ruimte voor alles wat nodig is voor een wandeling in het park. Ook alleenstaanden hebben baat bij een opvouwbare bolderkar. Misschien heeft uw eenpersoonsappartement in de grote stad geen balkon en lonkt de zon naar buiten? Pak gewoon je stoel, drankjes en boek in de bolderkar en verzeker jezelf van een mooi plekje in het park. Opgevouwen neemt de FUXTEC bolderkar nauwelijks ruimte in beslag, zelfs in kleine flats.

Safari in de bolderkar - het dierentuinbezoek

Een dagje dierentuin kan behoorlijk lang duren. Voldoende drinken en altijd een zitplaats beschikbaar zijn verplicht voor gezinnen met kinderen. Met een bolderkar hoeft niemand een rugzak te dragen en kan men dus genieten van een maximale bewegingsvrijheid. Ook luiers, picknickkleed en speelgoed kunnen probleemloos worden opgeborgen. Bij slecht weer kunnen de kleintjes toch naar de wilde dieren kijken dankzij de transparante regenhoes.

Bollerwagen rot

 

Kwaliteit loont: Aankoopcriteria voor Bolderkarren

Producten van FUXTEC worden gekenmerkt door hoogwaardige materialen en een lange levensduur. Daarom zijn de opvouwbare Bolderkarren niet van kunststof, maar van robuust staal en beschermend gelakt metaal.

Diameter en breedte van de wielen

Elke bolderkar staat op vier stevige banden met kogellagers. Afhankelijk van het model hebben de wielen een diameter tussen 190 en 280 mm. Om de bolderkar maximale stabiliteit te geven, hebben de tot 5 cm brede banden een slipvast profiel. In het bos, op het strand of op asfalt, de wielen zijn geschikt voor elke ondergrond. Dankzij een praktische vering worden oneffenheden optimaal gecompenseerd en worden de vervoerde goederen beschermd tegen harde schokken.

Maximaal volume met minimale transportafmetingen

De binnenmaten variëren van model tot model. Kleinere versies van 80 x 26 x 47 cm bieden voldoende ruimte voor twee kinderen. Sommige kinderwagens kunnen worden uitgebreid met een binnenverlenging en zijn geschikt voor maximaal vier kinderen. In opgevouwen toestand is de kleinste versie slechts 15 cm diep. Dit betekent dat u de wagen bijzonder ruimtebesparend in de auto of thuis kunt opbergen.

Een lichtgewicht ondanks bijzondere stabiliteit

De opvouwbare bolderkarren van FUXTEC moeten niet alleen zeer stabiel zijn, maar ook gemakkelijk te trekken. Daarom wegen de opvouwbare bolderkarren alleen tussen 12 en 18 kg. Dit maakt het opbergen in de auto gemakkelijker en zorgt ervoor dat het trekken van de bolderkar moeiteloos verloopt.

Draagvermogen en remkracht

Hoewel de FUXTEC bolderkarren zelf echte lichtgewichten zijn, kunnen ze belast worden tot een totaalgewicht van 75 kg. Het lage zwaartepunt zorgt ervoor dat ze niet naar één kant kantelen. Dankzij de praktische handgreep zijn ze ook bij maximale belasting gemakkelijk te manoeuvreren. De opvouwbare bolderkarren zijn uitgerust met veilige parkeerremmen. Hierdoor staat de wagen altijd veilig bij het laden en lossen, zelfs op hellende paden.

Ergonomie en comfort

Uit ergonomisch oogpunt moet het stuur van de bolderkar in hoogte verstelbaar zijn om rugpijn bij het trekken te voorkomen. Dit geldt ook voor de duwbeugel van modellen die geduwd moeten worden. Gewatteerde handvatten bieden extra comfort en een vergrendelingsfunctie op de duwbeugel voorkomt dat deze bij het loslaten naar beneden valt. Ideaal is ook een gemakkelijk bereikbare en met de voet te bedienen parkeerrem. Binnenin de wagen zorgt de bekleding ervoor dat het comfortabel is om lange tijd te zitten.

Dak beschermt tegen zon en weer

Vooral voor het vervoer van kinderen is een luifel aan te bevelen die beschermt tegen zonlicht en regen. Daarom moet het materiaal weerbestendig zijn en een zekere mate van UV-bescherming bieden. De Fuxtec FX-CT700 heeft bijvoorbeeld een zonnekap met SPF 17. De kap is bij veel modellen afneembaar en moet toch stabiel genoeg zijn. Hij kan gemakkelijk worden gemonteerd op bolderkarren zonder dak.

Accessoires en uitrusting

Niet elk model heeft dezelfde uitrustingskenmerken, maar kan worden aangevuld met extra accessoires. Bij FUXTEC vindt u 5-punts veiligheidsgordels, bolderkarmatten, transporttassen, drankhouders, koeltassen en antidiefstalvoorzieningen. Voor de betreffende weersomstandigheden kan de wagen bovendien worden uitgerust met een UV-beschermd dak, zon-, insecten- of regenbescherming en een warmteafdekking. Een nieuwe stoffen hoes voor het betreffende model vervangt kapotte hoezen of geeft de trolley een nieuwe look.

 

Vergelijking van opvouwbare en niet-opvouwbare bolderkarren

Wie besluit een bolderkar te kopen heeft de keuze tussen houten of opvouwbare modellen. Houten bolderkarren zijn bijzonder geschikt voor het vervoer van kinderen vanwege het onbehandelde materiaal, hun stabiliteit, duurzaamheid en veerkracht. Ze zijn echter iets zwaarder en omvangrijker dan opvouwbare bolderkarren. Opvouwbare modellen daarentegen kunnen ruimtebesparend worden opgeborgen. Bovendien is hout niet weerbestendig en vereist regelmatig onderhoud om lang mee te gaan. Opvouwbare bolderkarren scoren vooral punten door hun brede inzetbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden. Ze zijn geschikt als transporthulp voor strandvakanties of, dankzij het zitkussen, ook als praktisch alternatief voor een kinderwagen. In tegenstelling tot houten bolderkarren zijn ze niet ontworpen voor zware lasten van meer dan 75 kg. Talrijke accessoires, zoals een regenhoes, een afneembare zonnekap of veiligheidsgordels, maken ze echter flexibel in gebruik. Vouwwagens zijn niet voor elke omgeving even geschikt, afhankelijk van de banden, waarmee bij de aankoop vooraf rekening moet worden gehouden.

 

Bestel opvouwbare bolderkarren eenvoudig in de online shop

Onze winkel biedt u een breed scala aan opvouwbare bolderkarren die handig bij u thuis kunnen worden afgeleverd. Wij bieden handwagens aan in verschillende uitvoeringen, kleuren en ontwerpen. Bovendien vindt u in onze online shop tal van accessoires voor uw praktische lastdrager. Karretjesmatten verhogen het comfort bij het vervoer van uw kinderen in de kar. Een extra transparante regenhoes zorgt ervoor dat uw transportgoederen ook bij hevige regenval beschermd zijn tegen vocht. Mocht er ooit een onderdeel van uw opvouwbare bolderkar dan vindt u in onze rubriek onderdelen FUXTEC-Shop het juiste onderdeel. Al onze vouwwagens zijn voorgemonteerd en dus direct klaar voor gebruik..

 

FAQ: Bolderkar

Hier vindt u compacte antwoorden op de belangrijkste vragen over bolderkarren.

Welke bolderkar is geschikt voor het strand?

Een bolderkar met een groot pakvolume is ideaal. Massieve rubberen of luchtbanden zorgen ervoor dat hij niet vast komt te zitten of wegzakt in het zand. Met een in hoogte verstelbare dissel is hij gemakkelijk te manoeuvreren en een parkeerrem biedt veiligheid. Een zonnekap met UV-bescherming en weerbestendige materialen beschermen tegen zonlicht en regen. Opvouwbare bolderkarren zijn bijzonder gemakkelijk op te bergen, zoals de FUXTEC CTB800.

Wat weegt een opvouwbare bolderkar?

Afhankelijk van het model wegen opvouwbare bolderkarren tussen 8 en 18 kilogram. Om ervoor te zorgen dat de bolderkar gemakkelijk te trekken, op te bergen en te vervoeren is, mag hij niet te zwaar zijn. Let er bij bijzonder lichte bolderkarren op dat belangrijke onderdelen zoals scharnieren, assen en frame goed gemaakt, stabiel en slijtvast zijn.

Welke bolderkar voor off-road gebruik?

"Off-road" modellen met zachte, brede banden zijn het meest geschikt. Luchtbanden zijn bijzonder flexibel, omdat zij zich goed aanpassen aan verschillende ondergronden en hobbels of oneffenheden beter compenseren. Belangrijk is ook een laag tarragewicht van niet meer dan 12 tot 20 kg en een hoog laadvermogen van niet meer dan 60 tot 75 kg. Bij het vervoer van kinderen worden een parkeerrem, een veiligheidsgordel en een zonnekap aanbevolen.

Welke bolderkar voor 2 kinderen?

Een bolderkar kan gemakkelijk een of twee kleine kinderen herbergen. Sommige modellen zijn ontworpen met dubbele zitplaatsen en veiligheidsgordels direct voor meerdere kinderen. De opvouwbare 4-zitter van FUXTEC is ook geschikt voor het vervoer van maximaal vier kinderen. Naast een optimaal formaat en een niet te hoog gewicht is een goede vering cruciaal voor bolderkarren voor twee kinderen.

top van de pagina